Εύκολη συνταγή για κοτόπουλο Κιέβου



Αν έχετε κουραστεί να τρώτε συνέχεια τα ίδια πιάτα με κοτόπουλο, τότε αυτή η συνταγή για κοτόπουλο Κιέβου θα σας αλλάξει γνώμη.


Όταν μαγειρεύουμε κοτόπουλο, τις περισσότερες φορές καταλήγει να είναι στεγνό και δεν ικανοποιεί τα γούστα μας. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί με αυτή τη συνταγή. Αυτό το ζουμερό, τηγανητό κοτόπουλο θα κλέβει την παράσταση κάθε φορά που θα αποφασίζετε να το φτιάξετε. Είμαστε σίγουροι πως θα το λατρέψετε! Τι λέτε; Θα δοκιμάσετε τη συνταγή;

 

Κοτόπουλο Κιέβου: μια συνταγή που δε θέλετε να χάσετε


 

Υλικά που θα χρειαστείτε


  • 6 στήθη από κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κούπας τριμμένη φρυγανιά ή ψωμί
  • 1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 κούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1/4 κούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • φυτικό λάδι για τηγάνισμα
  •  αλάτι και πιπέρι

 


Εκτέλεση συνταγής


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175.

Σε ένα μπολ ή σε μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο, το μαϊντανό, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε μια γενναιόδωρη δόση αλάτι και πιπέρι.



Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, κάνε το ρολό και τύλιξε το σφιχτά σε μεμβράνη. Βάλε στο ψυγείο να κρυώσει.

Τοποθέτησε τα στήθη κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο φύλλα διάφανης μεμβράνης και χτύπησε τα δυνατά μέχρι να έχουν πάχος 0,60 εκατοστών



Βάλτε ένα κομμάτι από το βούτυρο στο κέντρο κάθε στήθους και μετά τυλίξτε το ώστε να μην υπάρχει ανοιχτό σημείο απ' όπου θα μπορέσει να βγει το βούτυρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντογλυφίδα για να ασφαλίσετε το κρέας.


Ζεστάνετε λίγο φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και αφήστε το να κάψει.

Βάλτε στη σειρά τρία μπολ και προσθέστε στο πρώτο το αλεύρι, στο δεύτερο τα χτυπημένα αυγά και στο τελευταίο τη φρυγανιά μαζί με την παρμεζάνα.



Πασπαλίζετε κάθε κομμάτι κοτόπουλο με αλεύρι, αφαιρώντας το επιπλέον αλεύρι από επάνω και μετά βουτάτε κάθε κομμάτι μέσα στα αυγά.

Έπειτα τοποθετείτε το κοτόπουλο μέσα στο τρίτο μπολ με το μείγμα από τυρί και φρυγανιά και πιέζετε δυνατά κάθε πλευρά του για να καλυφθεί με το μείγμα.



Μεταφέρετε το κοτόπουλο στο ζεστό λάδι και τηγανίζετε απ' όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.



Μόλις τα κοτόπουλα τηγανιστούν, τοποθετήστε τα επάνω σε απορροφητικό χαρτί. Όταν όλα τα κομμάτια είναι έτοιμα, μεταφέρετέ τα σε ένα ταψί.



Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για 15-18 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί σωστά το κοτόπουλο.

Απομακρύνετε από το φούρνο και συνοδεύστε με πουρέ πατάτας και λαχανικά.



Πηγή:
www.ediva.gr